Nogomet
98

Safet Sušić: Stoperi će biti Šunjić i Hadžić, pobijedit ćemo na sportski način

Klix.ba
Safet Sušić (Foto: EPA)
Safet Sušić (Foto: EPA)
Selektor nogometne reprezentacije BiH Safet Sušić je na zvaničnoj konferenciji za medije pred sutrašnju utakmicu protiv Velsa u Cardiffu otkrio ko će činiti štoperski tandem u našoj selekciji, te da ne planira staviti flastera na najboljeg nogometaša Velsa Garetha Balea.

"Neće biti posebnih zadataka u ekipi. Došli smo igrati kao tim i uzeti tri boda na sportski način. Neće biti grube igre", poručio je Sušić, prenose velški mediji.

Dodao je kako poštuje Balea kao najopasnijeg igrača Velsa, ali je dodao da neće žrtvovati bilo kojeg igrača koji bi ga čuvao svih 90 minuta.

Sušić je najavio da će Zmajevi sutra igrati otvoreno i pokušati nadoknaditi tri boda koja su izgubili u Zenici od Kipra.

Kada je riječ o povredi Aarona Ramseyja, Pape je kazao da je siguran da Vels ima dobru zamjenu za njega, te je dodao kako će utakmica biti odlučena na sredini terena.

Nakon što su zbog povreda otkazali Emir Spahić i Ermin Bičakčić, Sušić se odlučio da na stoperske pozicije postavi Tonija Šunjića i Anela Hadžića.

Golman bh. reprezentacije Asmir Begović je izjavio da je moral u našem taboru dobar, iako smo neočekivano izgubili utakmicu protiv Kipra u Zenici.

"Ako odigramo dobru odbranu i sačuvamo netaknutu mrežu, tada će naš kvalitet doći do izražaja i ostvarit ćemo očekivani rezultat. Moramo pokriti sve igrače, ne samo Balea, i ne smijemo im ostaviti previše prostora", mišljenja je Begović, koji je dodao kako vjeruje u kvalitet naše ekipe.

Reprezentativci BiH su na stadionu u Cardiffu obavili posljednji trening na kojem je u našem timu i pored kiše i tmurnog vremena vladala vedra atmosfera.