Bojao se povreda
25

Safet Sušić "skratio" trening Zmajeva zbog lošeg terena

FENA
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine bila je primorana skratiti večerašnji trening u Alžiru zbog neadekvatnih uslova na terenu.

Nakon zagrijavanja i nekoliko odrađenih vježbi selektor Safet Sušić je želio da izbjegne svaku mogućnost da se neko od igrača povrijedi, te je završio trening.

Zbog obilne kiše koja je sinoć i jutros padala, teren na stadionu jedne od vojnih baza gdje se održavao trening bio je loš, te osim laganog zagrijavanja nije dozvoljavao ozbiljniji trening. Inače, domaćini su predložili ovaj alternativni stadion, kako bi se sačuvao teren stadiona "5. juli 1962." na kojem će se sutra igrati.

Kako se radi o prijateljskoj utakmici ovo nije izazvalo negativne reakcije u našem timu, tako da su svi raspoloženi i sa nestrpljenjem očekuju sutrašnji susret protiv domaćina.

Prvi golman reprezentacije Asmir Begović je danas stigao, tako da je ekipa kompletna, a kad je riječ o nastupu Mensura Mujdže selektor je rekao da nema potrebe da se izlaže većem riziku i da vjerovatno neće igrati.