Aujourd'hui Sport
0

Safet Sušić se ponudio za trenera PSG-a

Totalsport
Legendarni bh. nogometaš Safet Sušić objavio je da se sam ponudio za upražnjeno mjesto trenera PSG-a, čije je boje kao nogometaš branio deset sezona.

Informaciju je danas (utorak) 54-godišnji trener objavio u intervjuu francuskom dnevniku Aujourd'hui Sportu.

  • Vidim da u PSG-u govore o mnogim trenerima. Za mnoge od njih jedva da sam čuo. Zašto trener ne bih bio ja? Slobodan sam - izjavio je Sušić dodavši:

  • Znam da su iz kluba razgovarali s Antoineom Kombouareom, ali također znam da je on i dalje pod ugovorom s Valenciennesom. Uostalom, on je moj prijatelj. Dakle, javljam se i nudim sam. Zašto ne bih?

Kako je zamislio vlastiti projekt u pariškom klubu, u kojem ga smatraju za jednog od najboljih igrača svih vremena, ovaj put nije želio otkriti.

  • Postanem li trener, sa zadovoljstvom ću vam otkriti vlastite planove. Rekao sam dovoljno. Slobodan sam, a u PSG-u sam igrao deset godina. Imam ogromno iskustvo i zainteresovan sam.

Došavši iz FK Sarajeva ovaj je ofanzivni vezni nogometaš velikog talenta, najbolji nogometaš Jugoslavije u svoje vrijeme, za PSG igrao od 1982. do 1991. godine.

Trenersku je karijeru počeo 1994. godine u Cannesu, a njezin je ostatak uglavnom proveo u turskim klubovima. Radio je u Istanbulsporu, Konyasporu, Ankaragücüju, Rizesporu i Ankarasporu. Jednu je sezonu proveo i u Al Hilalu iz Rijada.

Pogledajte kako je igrao legendarni Pape:

Vezani članci