Nogomet
1

Safet Sušić objavio spisak: Na Latviju bez Vranješa i Misimovića

Piše: J. H.
Safet Sušić objavio spisak (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba) (Foto: F. K./Klix.ba)
Safet Sušić objavio spisak (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba) (Foto: F. K./Klix.ba)
Selektor nogometne reprezentacije BiH Safet Sušić objavio je spisak igrača na koje računa za utakmicu protiv Latvije koja se igra 7. juna u Rigi.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

Na Sušićevom spisku nalaze se 22 igrača. To su Asmir Begović, Asmir Avdukić, Jasmin Fejzić, Boris Pandža, Emir Spahić, Toni Šunjić, Mensur Mujdža, Ervin Zukanović, Miralem Pjanić, Senad Lulić, Sejad Salihović, Adnan Zahirović, Elvir Rahimić, Haris Medunjanin, Senijad Ibričić, Muamer Svraka, Miroslav Stevanović, Ivan Sesar, Avdija Vršajević, Edin Džeko, Edin Višća i Vedad Ibišević.

Ognjen Vranješ i Zvjezdan Misimović nisu na spisku zbog povreda, a Muhamed Bešić stavljen je na raspolaganje selektoru U21 reprezentacije Vladi Jagodiću.

"U posljednje vrijeme nam uvijek fale neki od glavnih igrača. Nadam se da će Misimović biti spreman za ove dvije utakmice protiv Slovačke. Vranješ je izgubljen do kraja kvalifikacija i na njega će se računati tek početkom naredne godine. Zadovoljan sam formom reprezentativaca u klubovima. Oni koji ne budu igrali protiv Latvije, sigurno će igrati protiv Omana. Nadam se da će Stevanović nakon promjene kluba dobiti veću minutažu", rekao je Sušić.

Uoči utakmice protiv Latvije, Sušić je kazao da je jedini cilj osvajanje tri boda koja će nas još više približiti Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

"Grci imaju mnogo teže utakmice nego mi. Latvija nema nikakve šanse da bude među prve dvije ekipe dok se Litvanija još uvijek nada. Poslije ove utakmice može biti svašta, da napravimo neku razliku koja bi poslije bila nedostižna. Ako Grci pobijede Litvaniju, siguran sam da će pobijediti u svim ostalim utakmicama", kazao je Sušić.

Popularni Pape je dodao da Zmajevi moraju osvojiti 12 bodova iz pet utakmica.

"Do kraja moramo pobijediti sve utakmice i uzeti tri boda u dvomeču sa Slovačkom", dodao je Sušić.

Nakon Latvije, reprezentacija putuje u Oman protiv kojeg će odigrati prijateljsku utakmicu. Sušić je kazao da Džeko i Begović najvjerovatnije neće nastupiti te im je dao slobodne dane.

Pažnju naše nogometne javnosti privukao je Tin Sušić, sin Safetovog brata Seada, koji je u revanšu finala Kupa Hrvatske postigao gol i upisao asistenciju u dresu Hajduka.

"On će jednog dana biti interesantan reprezentaciji, ali ne treba žuriti jer on još uvijek nije standardan igrač Hajduka", rekao je Pape, koji je prokomentarisao još jednog igrača iz hrvatske lige, Alena Halilovića.

Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

Sušić je rekao da je Savez bio nemoćan kada je u pitanju Halilović.

"To je bila logična odluka i neka mu je sa srećom. Ne vjerujem da će biti blizu prvom timu. Štimac ga je pozvao samo da bi završio tu priču", rekao je Sušić.

Okupljanje je zakazano za 26. maj u Hotelu Hercegovina. Selektor je rekao da će u prvoj sedmici imati jedan trening dnevno, a igrači će imati veću slobodu. Prvi trening će biti održan narednog ponedjeljka.

Prije odlaska u Latviju, Zmajevi će odigrati pripremnu utakmicu protiv izabranika selektora Vlade Jagodića. Susret je zakazan za 31. maj na stadionu Grbavica.