Nogomet
48

Safet Sušić: Nemoguće je da ne budemo spremni za ono što nas čeka

Piše: D. B.
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Nogometna reprezentacija BiH je jutarnjim treningom u Hrasnici nastavila svoje pripreme za Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Selektor Safet Sušić je rekao da su igrači umorni, ali da ima dovoljno vremena da se odmore i spreme za Mundijal.

"Ne mogu reći da fizička sprema naših igrača nije dobra, oni su samo umorni zbog velikog broja utakmica koje su odigrali što je i razumljivo. Zbog toga ćemo za početak obavljati treninge nešto manjeg intenziteta. Imamo sasvim dovoljno vremena, tako da je nemoguće da na kraju budemo nepripremljeni za ono što nas čeka", izjavio je Sušić.

Rekao je da reprezentacija još uvijek nije kompletna, kao i da neki igrači ne treniraju zbog povreda.

"Begović, Bičakčić i Vranješ neće trenirati zbog povreda. Za Bičakčićev oporavak je potrebno desetak dana i on neće raditi s loptom dok smo u BiH. Vranješ je stigao s manjom povredom, a još uvijek je povrijeđen i Begović, za kojeg ne brinem, s obzirom da je golman i da mu je potrebno manje vremena da bude potpuno spreman", kazao je selektor reprezentacije BiH, koji je istakao sjajnu atmosferu u našem timu.

Okupljenim novinarima se obratio i reprezentativac Ervin Zukanović.

"U ekipi vlada zaista dobro raspoloženje, vrijedno treniramo i napredujemo, kako bi spremni dočekali SP. Sve ide svojiim tokom, a čak je i teren dobar uprkos lošim vremenskim uvjetima, što je bilo neočekivano", izjavio je Zukanović.

On vjeruje da BiH ima tešku grupu, ali da je prolaz u drugi krug itekako moguć.

"Grupa je teška i ne treba se samo fokusirati na Argentinu, jer su Nigerija i Iran respektabilne reprezentacije. Međutim, mi se moramo fokusirati na nas i uz dozu sreće, sve je moguće", rekao je nogometaš belgijskog Genta.

Pored BiH, na SP želi uspjeh i Belgiji.

"Belgija ima strašne igrače koji čine kvalitetnu ekipu. Međutim, nedostaje im iskustva s obzirom da i oni nekoliko godina nisu nastupali na velikim takmičenjima. Ipak, želim im sreću", završio je Zukanović.