Nogomet
88

Safet Sušić: Evian će igrati napadački, to je moja trenerska filozofija

Klix.ba
Foto: Klix.ba/Arhiv
Foto: Klix.ba/Arhiv
Safet Sušić je od danas i zvanično novi trener francuskog drugoligaša Eviana, iako je prije dva dana bilo jasno da će bivši selektor bh. reprezentacije preuzeti kormilo tima koji je nedavno napustio društvo najboljih u Francuskoj.

“Kada su me čelnici kluba upitali koje su moje lične ambicije na klupi Eviana, odmah sam im rekao da me zanima samo povratak u društvo najboljih. Želim napraviti tim koji će igrati napadački, koji će se razvijati i napredovati. To je moja trenerska filozofija. Između kluba koji se u prvoj ligi bori za opstanak i kluba koji se u drugoj ligi bori za plasman u prvu ligu, uvijek bih radije pristao voditi klub iz druge lige“, prokomentarisao je Sušić.

Sušić je priznao da se nije nadao povratku u Francusku u svojstvu trenera iako je trenerska priča najboljeg bh. fudbalera svih vremena krenula upravo u ovoj zemlji.

"Presretan sam što sam tu. Kada su me upitali jesam li zainteresovan za Evian, odmah sam potvrdno odgovorio. Trenersku karijeru sam počeo u Francuskoj prije više od dvadeset godina i iskreno nisam mislio da ću se vraćati u francuski fudbal, iako je Francuska moja druga domovina“, dodao je bivši šef Zmajeva.