Nogomet
27

Sadiković: Ako sam ja problem neću više biti trener Slobode

Piše: D. Brkić
Tuzlanska Sloboda poražena je u 4. kolu BH Telecom Premijer lige BiH na stadionu Tušanj od Širokog Brijega sa 0:1. Gol odluke postigao je Brazilac Wagner Santos Lago u 48. minuti utakmice.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Poslije četiri odigrane utakmice Sloboda ima polovičan učinak, odnosno po dvije pobjede i dva poraza.

"Široki Brijeg je zasluženo pobijedio, tu nema dvojbe. Pokušao sam u poluvremenu sa dvije izmjene promijeniti odnos snaga na terenu, ali nas je gol u 48. minuti dotukao. Nakon toga naš rival je imao niz kvalitetnih prilika i mogao nas ubjedljivije pobijediti. Ovaj poraz, rekao bih, došao je u pravom trenutku kako bi nam svima otvorio oči. Jasno je da Sloboda nema kvalitetu da se sa svakom ekipom bori za pobjedu i to je naša realnost", kaže Denis Sadiković.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Njemu se s tribina ponovo neukusnu skandiralo, baš kao i po završetku utakmice sa Čelikom koju je Sloboda pobijedila.

"Užasno sam razočaran. Ako sam ja problem - neću više biti trener Slobode. Vjerovatno sutra neću ni biti, jer je od mog povratka u Slobodu stvorena takva klima da je nemoguće raditi. Imam opstrukcije ljudi oko kluba, a kod navijača sam 'crna ovca'. Zbog čega? Zato što sam svoje najbolje godine ostavio u Slobodi, zato što mi je za Slobodu pukla noga, poslije čega sam okončao karijeru. U svemu ovom trpi moja porodica, moje zdravlje je narušeno i nakon što prespavam donijet ću konačnu odluku", kazao je vidno razočarani Sadiković.