Andy Carroll
0

"Sada idemo po peto mjesto"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Skupo plaćeni napadač Andy Carroll (22), koji je ove zime za 41 milion eura prešao iz Newcastlea u Liverpool, napokon je u ponedjeljak najavio da će biti pojačanje za tims Anfielda.

Postigao je prva dva pogotka u dresu "redsa" i bio glavna figura u velikoj domaćoj pobjedi svoje ekipe protiv Manchester Cityja (3-0) u 32. kolu Premierlige. Sjajna igra i njega lično i cijele ekipe nagnala ga je da nakon utakmice pošalje navijačima vrlo optimistične poruke.

"Bio je ovo za mene veliki dan. Postigao sam prve golove za Liverpool, a tim je ostvario odličan rezultat. Sa Luisom Suarezom sam sjajno sarađivao na treninzima, a sada je to došlo do izražaja i na utakmici. Sada idemo po peto mjesto u Premiershipu", odlučno je najavio Carroll, a podržao ga je i Dirk Kuyt, strijelac preostalog gola u dvoboju igranom u ponedjeljak.

"Nastojat ćemo osvojiti peto mjesto. Bit će teško, ali moramo pokušati", rekao je Holanđanin.

A da će zaista biti teško, govori podatak da je Liverpool trenutno na šestom mjestu s pet bodova manje od Tottanhama koji, međutim, ima i odigranu utakmicu manje. Do kraja je ukupno šest kola, a peto mjesto, podsjećamo, vodi u Evropsku ligu sljedeće sezone.