Ima li kraja?
0

Sada i Milan sanja o Ronaldu

Sarajevo-x.com
Piersilvio Berlusconi, sin premijera Italije i medijskog tajkuna Silvija Berlusconija, priznao je kako bi bilo ostvarenje sna vidjeti Cristiana Ronalda u dresu Milana. Ipak, svjestan je da je to gotovo nemoguća misija.

"Crnocrveni" su već započeli potragu za novim pojačanjima, a njihove prve mete su Emanuel Adebayor i Ronaldinho.

Talijanski nogometni klub AC Milan nije se pridružio utrci za portugalskom nogometnom zvijezdom, ali Berlusconi Jr priznaje kako bi bilo fantastično vidjeti ga na San Siru.

"Cristiano Ronaldo bi bi ostvarenje sna, ali to bi bila luda ideja, a u nogometu vrijeme ludih ideja je prošlo", kazao je Piersilvio u intervjuu za talijanski La Gazzetta Dello Sport.

"Da budem iskren, mislim da je momčad Milana sasvim dobra, ali jedino nam možda nedostaje još napadač. Nije važno koji napadač dođe, jer već imamo mnogo odličnih igrača za tu poziciju", dodao je on.

Na pitanje o dolasku Ronaldu iz Brazila u Milan Berlusconi Jr je odgovorio: "Ne znam hoće li više ikada u budućnosti odjenuti dres Milana. Sve zavisi od njega i njegovog povratka u dobru formu".

Uprava ovog kluba u posljednje vrijeme nije raspoložena za trošenje novca, zbog čega se grupa navijača okomila na kontroverznog Silvija Berlusconija, najbogatijeg čovjeka u Italiji.

Navijačima je izgleda dozlogrdila činjenica da se u klub gotovo ništa ne ulaže, te zahtijevaju ozbiljne mjere.

Milan mora u svoje redove ovoga ljeta dovesti najmanje jednog napadača, ako se planiraju takmičiti sljedeće sezone.