Gareth Barry
0

"Sad kad imamo Džeku, možemo i bez Teveza"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Zbog povrede leđa Carlos Tevez nije igrao nedjeljni dvoboj FA Cupa protiv Notts Countyja, a dvojben je argentinski nogometaš Machester Cityja i za današnji susret 25. premierligaškog kola kod Birminghama.

Nedostatak najboljeg igrača i kapitena, međutim, više ne mora brinuti navijače Cityja. Barem tako misli veznjak Gareth Barry, koji je razlog za vlastitu spoznaju pronašao u Edinu Džeki.

"Edin je sposoban nadomjestiti napadačke kvalitete Carlosa Teveza u situacijama kada ga nema", rekao je Barry od 24-godišnjem bosanskom centarforu, koji je prošlog mjeseca pojačao klub s Eastlandsa u transferu iz Wolfsburga teškom 27 miliona funti.

"Utakmica kod Notts Countyja bila je dobar test za Edina kao vođe našeg napada. Ne možemo se nastaviti oslanjati na Carlosa u mjeri u kojoj smo to činili dosad. Naravno, jasno je da će nam nedostajati kada ga neće biti. Nedostajao bi takav igrač svakoj ekipi. Međutim, moramo naučiti pobjeđivati i bez njega."

"Mislim da Džeko može postati velika Cityjeva zvijezda. Zašto? Pogledajte njegov prosjek golova po utakmici i odmah će vam biti jasno."