Nogomet
0

Sacchi: Guardiolina je Barcelona bolja od mog Milana

Totalsport
Legendarni talijanski nogometni trener Arrigo Sacchi (63) ne krije da navija za Barcelonu u završnici Lige prvaka, gdje su ostala tri engleska kluba i katalonski sastav.

Osim usporedbi s Cruyffovom Barcelonom s početka devedesetih godina prošlog stoljeća, Sacchi je za COM Radio uporedio ovu Barcelonu sa svojim Milanom otprije 20 godina, dvostrukim evropskim prvacima koje su predvodili Nizozemci Van Basten, Gullit, Rijkaard, te današnji trener Ancelotti.

  • Ova Barcelona igra igru dodira, ali jednako tako znaju pritisnuti suparnika, brzo vratiti u posjed izgubljenu loptu, napasti kvalitetno u kontranapadu, te prilagoditi se svakoj igri suparnika na terenu - rekao je Talijan iskazavši potom najveći kompliment Messiju i saigračima.

  • Tehnički je ova momčad superiornija od mog Milana: spektakularniji su za gledanje. Ipak, mislim da je moja momčad bila fizički jača, satkana od čvršćih nogometaša.

  • Najveća je kvaliteta kluba što je preobrazba stigla iznutra, i to idejom o angažiranju Josepa Guardiole. I Rijkaard je radio odličan posao. U njegovo je vrijeme, međutim, Barcelona pobjeđivala zbog vanserijskih igrača i igre, dok danas pobjeđuje zato jer igra timski nogomet, što tada nije bio slučaj.

  • Nadam se da će Barcelona pobijediti u Ligi prvaka zato jer ih je gušt gledati. Ipak, protiv Chelseaja će se u polufinalu morati prilagoditi, prihvatiti drugačiji taktički pristup, jer bit će to za njih vrlo komplikovana utakmica. Svejedno, favoriziram Barçu u tom srazu.