Nogomet
0

Šabić: Spremni smo odgovoriti na sve izazove i kući se s Grbavice vratiti neporaženi

Klix.ba
Nakon poraza u Bijeljini i remija u Doboju ekipa Mladosti će u okviru 21. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na Grbavici igrati protiv Željezničara, koji je u posljednja tri susreta ubilježio tri pobjede.

Mladost u posljednja četiri meča nije osjetila slast pobjede (dva remija i dva poraza) i upravo je puna Grbavica i sjajan protivnik kao što je Željezničar najbolji motiv igračima Mladosti da pokažu ono najbolje.

''Sama činjenica da igramo protiv Željezničara je za nas veliki izazov, pogotovo kada znamo da se susret igra na Grbavici gdje očekujemo veliki broj navijača Željezničara. Željo je u jednoj uzlaznoj putanji, imaju tri vezane pobjede i ono što nas očekuje je izuzetno raspoložen protivnik i pun stadion. Ja se nadam jednom pravom fudbalskom spektaklu u kojem ćemo uspjeti da odgovorimo na sve izazove i očekujem da se kući vratimo neporaženi'', rekao je prvi asistent Ibre Rahimića, Nermin Šabić.

Respekt prema protivniku nije krio ni nogometaš Mladosti Mirza Kovač.

''Željo je jedna odlična ekipa, mnogo bolja nego je to bio slučaj u prvom dijelu sezone kada smo ih uspjeli savladati. Doveli su nekoliko stvarno kvalitetnih i provjerenih igrača i sigurno je da će ovo biti veoma teška utakmica za nas, ali mi ne sumnjamo u naše kvalitete i uz maksimalno zalaganje svakog pojedinca koji izađe na teren možemo ostvariti povoljan rezultat i vratiti se kući neporaženi", rekao je Kovač.

Istog mišljenja je i mladi Belmin Kobilica koji naglašava kako samo uz ozbiljan pristup kao u proljetnom susretu protiv Željezničara ekipa Mladosti može do povoljnog rezultata.

''Sigurno nas očekuje teška utakmica. Željo je u sjajnoj formi, ali pružit ćemo svoj maksimum kako bismo ostvarili dobar rezutat. U prvoj polusezoni smo pokazali da možemo igrati protiv najjačih, pa pobjediti Željezničar, Sarajevo, odigrati jako dobro protiv Slobode. Uz naše maksimalno zalaganje vjerujem da se možemo ostati neporaženi", istakao je Kobilica.

Susret između Željezničara i Mladosti na rasporedu je u nedjelju 13. marta u 15 sati. Meč će suditi Goran Paradžik iz Ljubuškog sa pomoćnicima Senadom Ibrišimbegovićem (Travnik) i Dariom Primorcem (Ljubuški).

Četvrti sudija bit će Vedran Zovko iz Mostara. Za delegata ovog susreta imenovan je Franjo Grganović iz Novog Travnika, dok će posmatrač suđenja biti Željko Perić iz Mostara.