Nogomet
5

Šabić i Maksimović uoči duela sa Željezničarom: Najvažnije je da ostanemo neporaženi

Klix.ba
Dejan Maksimović i Nermin Šabić
Deveto kolo Premijer lige BiH donosi susret Mladosti DK i Željezničara na stadionu u Doboju, a domaći se nadaju barem bodu.

Ekipa Mladosti je najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg toka Premijer lige Bosne i Hercegovine. Tim trenera Ibre Rahimića je u proteklih osam kola tri puta slavio i čak pet puta remizirao. Sa 14 bodova Mladost je drugoplasirana ekipa Premijer lige sa pet bodova zaostatka u odnosu na prvaka BiH, ekipu Zrinjskog.

Danas je u klupskim prostorijama održana konferencija za medije uoči ovog susreta, a prisutnim novinarima su se obratili trener Nermin Šabić i novajlija u timu Dejan Maksimović.

"Željo je klub koji zaslužuje respekt i poštovanje i mi se na taj način i pripremamo da ih dočekamo. Imamo silnu želju da nastavimo niz nepobjedivosti, nastojimo se pripremiti što bolje. Vjerujem da će oni koji budu igrali opravdati naše povjerenje i dati isvoj maksimum kako bismo nastavili niz bez poraza, a naravno, ako nam se pruži mogućnost, pokušat ćemo pobijediti i zadržati mjesto koje trenutno zauzimamo na tabeli", rekao je asistent Ibre Rahimića, Nermin Šabić.

Dejan Maksimović je jedan od tri nova igrača koje je Uprava kluba na čelu sa predsjednikom Mušijom angažovala u posljedjnih 20 dana, a svoj debi je imao u Tuzli, kada je u igru ušao u 67. minuti i imao zapaženu ulogu na terenu, pa čak i priliku da svom timu donese pobjedu, ali je njegov udarac sa 20 metara sjajno odbranio Pirić.

"Šef stručnog štaba i njegovi assistenti nas maksimalno pripremaju za duel sa Željom. Cilj je da slavimo u ovoj utakmici, a i u slučaju da ne uspijemo pobijediti, najbitnije je da ostanemo neporaženi", rekao je kratko u obraćanju novinarima ovaj ofanzivni veznjak.

Rahimić i Šabić će na raspolaganju za ovaj susret imati sve igrače izuzev povrijeđenih Sušića i Jusufovića.

Duel između Mladosti DK i Željezničara na rasporedu je u subotu sa početkom u 15:00 sati. Pravdu na derbiju devetog kola Premijer lige BiH dijelit će Vladimir Bjelica iz Istočnog Sarajeva sa asistentima Damirom Lazićem (Brčko) i Dariom Primorcem (Ljubuški). Četvrti sudija je Elvis Mujić iz Banovića, dok će dodatne sudije iza golova biti Ognjen Valjić (B.Luka) i Husein Terzić (Travnik).

Za delegata susreta imenovan je Ferid Čovčić (Goražde), dok je posmatrač suđenja Danko Čavar iz Širokog Brijega.