Nogomet
0

Sabella: Naravno da ovisimo o Messiju, svaka ekipa bi ovisila o njemu

Totalsport
Alejandro Sabella (Foto: EPA)
Alejandro Sabella (Foto: EPA)
Selektor nogometne reprezentacije Argentine Alejandro Sabella priznao je da ekipa uveliko ovisi o Lionelu Messiju, ali i da je to logična stvar.

Argentina ove subote traži polufinale Svjetskog prvenstva u dvoboju protiv Belgije, a selektor Albicelestesa istaknuo je da će i ovoga puta Messi biti vođa njegove reprezentacije.

"Ovisimo li o Messiju? Svaka ekipa bi, da ima igrača poput Messija, ovisila o njemu! Sve što je do sada napravio na ovom prvenstvu samo je dodatni dokaz da je on najbolji igrač svijeta, no ova ekipa ima svoju kvalitetu", rekao je Sabella, te se vratio utakmici osmine finala protiv Švicarske koju je odlučio Angel Di Maria nakon Messijeve asistencije.

"Protiv Švicarske je Rodrigo Palacio osvojio loptu na sredini terena i uposlio Messija koji je potom asistirao Di Mariji. Bez Palacija na terenu mi ne bismo postigli pogodak i pitanje je bismo li izborili četvrtfinale", rekao je argentinski selektor, te nastavio:

"Svi očekuju od Messija da napravi nešto neuobičajeno, nešto drugačije. On je sposoban to uvijek napraviti, ali na kraju krajeva, to nije ništa neobično. Svi znamo koliko je sposoban i što može. Prije četiri godine ste ga kritikovali, a sada smo preovisni o njemu... ", rekao je pomalo isfrustrirani Sabella na konferenciji za novinare, pa se okrenuo susretu protiv moćne Belgije.

"To je jako dobra ekipa. Riječ je o "zlatnoj generaciji", a sličnu su imali i 1982. godine kada su pobijedili Argentinu. Imaju mnogo igrača koji igraju u engleskoj Premierligi, fizički su snažni i moramo se prilagoditi. Odbrana je najjači dio ove ekipe, no vjerujem da možemo izboriti polufinale", zaključio je Sabella.

Utakmica Argentine i Belgije na rasporedu je u 18 sati po našem vremenu.