Nogomet
11

Sabatini: Džeko i Nainggolan žele ostati u Romi, možda ćemo zadržati i Pjanića

Klix.ba
Sportski direktor Rome Walter Sabatini je rekao kako vjeruje da će bh. reprezentativac Miralem Pjanić i belgijski internacionalac Radja Nainggolan ostati na Olimpicu i naredne sezone, isto vrijedi i za našeg Edina Džeku, ali da je njegova budućnost u klubu neizvjesna.

Već dugo se spekuliše o odlasku Pjanića i Nainggolana iz Rome ili barem jednog od njih jer Roma navodno ima problema s novcem za transfere, ali je Sabatini to demantovao.

"Radja neće otići, on je istakao da želi ostati. U stvari, možda ni jedan od njih neće otići. Ako uspijem izvesti ono što planiram, možda možemo zadržati i Radju i Miralema. Leandro Paredes se vraća, ali ne znamo koliko će ostati. Sviđa nam sr Diawara iz Bologne, a Benatia je trenutno daleko od nas. Dembelea smo već prodali, a Strootman sigurno ostaje. Rudiger će potpisati ugovor, a želimo zadržati i Dignea. Međutim, još uvijek nema dogovora s PSG-om. Gerson zasad ne igra dobro, ali ja vjerujem u njega, jak je.atshuayi je preskup, a Caceres je zasasd samo ideja", izjavio je Sabatini.

Iako se u medijima pojavljivala informacija da Romu na kraju sezone napušta i Džeko, sportski direktor Vučice tvrdi da postoji obostrana želja za nastavkom saradnje.

"Džeko želi ostati u Romi. Ako se ne predomisli, mi računamo na njega. Sve u svemu, imao je problema tokom prvih sezona i u Wolfsburgu i Manchester Cityju", rekao je on.

Govorio je i o svojoj budućnosti u klubu.

"Svoju budućnost u Romi vidim do 30. juna, nskon toga ne", završio je Sabatini.