Nogomet
50

S plaže na utakmicu: Željezničar će na ovom stadionu gostovati Lovćenu

Foto: F. Krvavac
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Navijači Željezničara koji odlaze na uzvratnu utakmicu 1. prekola UFEA Europske lige, igrat će se cetinjskim Lovćenom 10. jula u gradiću Petrovcu na crnogorskom primorju između Budve i Bara.

Stadion Lovćena na Cetinju nema UEFA licencu, dok se podgorički renovira za evropske kvalifikacije reprezentacije Crne Gore, tako da će klubovi iz Crne Gore svoje evropske utakmice igrati na igralištu OFK Petrovca.

Mjesta na tribina ima samo za 1.200 gledatelja, tako da, kakko kažu Petrovćani, utakmicu može gledati onaj ko prije ugrabi mjesto. Teren na kojem su 1. jula pripreme počeli i igrači domaćeg kluba OFK Petrovca, član Prve lige Crne Gore, u izvanrednom je stanju. Nalazi se u blizini gradske plaže, pa malo snažniji udarac može loptu poslati preko ograde i pogoditi nekog od kupača.

Nikšičani su najavili svoj dolazak u Petrovac, baš kao i navijači Željezničara, a ako ne bude mjesta na tribininama, oni koji ostanu izvan stadiona, mogu se uz navijanje sa utakmice kupati na plaži uz stadion, a do same utakmice i na nekoliko ostalih prelijepih plaža duž crnogorskog primorja.

Do Petrovca ima više puteva, obzirom da je zatvoren put Dobro Polje – Miljevina na magistralnom putu Sarajevo – Foča. Navijači mogu doći preko Mostara i Trebinja do Herceg Novog ili preko Gacka, Bileće i Vilusa te Boke Kotorske do Budve.

Bilo koji putem uz zadržavanje treba najmanje šest sati od Sarajeva do Petrovca.