Bild
0

S obzirom na prethodnu sezonu Ibišević je najviše podbacio

Totalsport
Vedad Ibišević (Foto: AP)
Vedad Ibišević (Foto: AP)
Njemački dnevnik Bild sastavio je listu od 50 nogometaša koji su najviše nazadovali kroz netom završenu bundesligašku sezonu.

Lista je napravljena na način da je uzet prosjek ocjena iz ove i prošle bundesligaške sezona, a razlika u njoj odlučila je o tome kome će pripasti koja pozicija na njoj. Nogometaš koji je najviše podbacio u sezoni 2009/2010 s obzirom na sezonu koja joj je prethodila, je bosanskohercegovački reprezentativac Vedad Ibišević.

Bild piše: "Postigne li 25-godišnji napadač u svojoj trećoj bundesligaškoj sezoni 12 golova i pripremi ih još sedam, na prvi je pogled imao dobru godinu. Upravo je to bilansa Hoffenheimovog Vedada Ibiševića, no BiH nogometaš imao je najveći pad u prosjeku ocjena u sezoni koja je iza nas."

Njegov je problem, nastavlja Bild, taj što je Ibišević imao senzacionalno otvaranje sezone koja je prethodila kada je u 17 utakmica postigao 18 golova. Do povrede koja je potom uslijedila Ibišević se dičio prosječnom ocjenom 2.35, a ove mu sezone ona iznosi 3.66, što je pad za 1.31, a takav niti jedan nogometaš u Bundesligi ove sezone nije zabilježio.

U Njemačkoj se ocjene mjere od najbolje jedinice do najslabije šestice.

Na popisu se nalazi još jedan bh. reprezentativac. Riječ je o Sejadu Salihoviću na četrnaestom mjestu. Visok prošlosezonski prosjek ocjena 2.74 kroz ovu je sezonu srušio za 0.53, pa on iznosi 3.27.