Cristiano Ronaldo
0

"S Mourinhom već ove sezone možemo uzeti sve"

Totalsport
Cristiano Ronaldo (Foto: Reuters)
Cristiano Ronaldo (Foto: Reuters)
Portugalski nogometaš Real Madrida Cristiano Ronaldo u intervjuu za madridski AS najavio da će "kraljevska ekipa" pod ravnanjem Josea Mourinha već ove sezone biti spremna za najviše domete.

"Dokaz Mourinhove sposobnosti u načinu je na koji je s Interom osvojio naslov evropskog prvaka. Trener je bio ključan faktor u tom procesu", rekao je najbolji igrač svijeta za 2008. godinu dodavši: "Zato sam siguran da svi zajedno, igrači, klub, treneri, menadžeri i navijači, možemo osvojiti sve moguće trofeje. Mourinho je u tome uspio već u ranim fazama rada u Portu i Interu, pa može i ovdje."

Portugalski trener madridske ekipe je dao opširan intervju za drugi madridski sportski dnevni list, Marcu, u kojem je objasnio da će novi, spektakularni Real, izgraditi od temelja.

"Odlučio sam da ću izgraditi novi Real od nule. Osjećam da bi već ova sezona mogla biti uspješna. Da biste pobjeđivali, morate igrati dobro. Ako ne igrate dobro, onda gubite", kraća je trenerova izjava u najavi štampanog izdanja na Marcinoj internetskoj stranici.