Zinedine Zidane
0

"S Mourinhom sam dobar i potpuno ga poštujem"

Totalsport
Zinedine Zidane (Foto: Reuters)
Zinedine Zidane (Foto: Reuters)
Jose Mourinho ovih je dana sveprisutan u medijima. Kontroverzni Portugalac svojim je ponašanjem izazvao kritike mnogih nogometnih protagonista i kaznu Evropske nogometne federacije (UEFA).

Nakon što je teško optužio UEFA-u za zavjeru i konstantnu pomoć Barceloni u Ligi prvaka, UEFA je, tačnije njena Disciplinska komisija, Realovog trenera kaznila s pet utakmica zabrane vođenja u evropskim takmičenjima i 50.000 eura. Prvu utakmicu suspenzije Mourinho je već odradio u uzvratnom polufinalnom susretu protiv Barcelone na Camp Nou, pa tako ima za odraditi još samo tri utakmice kazne, budući je zabrana na vođenje pete, posljednje utakmice, uvjetnog tipa.

Mnogi su kritikovali Mourinha i njegov stil. Bivši predsjednik Real Madrida Ramon Calderon čak je Mourinhov istup etiketirao "sramotnim, jer je narušio ugled kluba".

No, francuska nogometna legenda Zinedine Zidane, koji u klubu obnaša savjetničku ulogu predsjedniku Florentinu Perezu i samom Mourinhu, tvrdi da je vrlo sretan što Real ima portugalskog maga na čelu struke.

"Moj odnos s Joseom Mourinhom i njegovim osobljem je i više nego dobar. Pratim njihov rad, i ne samo da pratim, već i sarađujem s Mourinhom i pomoćnicima na stalnoj bazi. Potpuno poštujem Mourinhov rad u Real Madridu", izjavio je Zidane.