Dobio zeleno svjetlo
13

Ryan Giggs može nastupiti na Olimpijskim igrama

Klix.ba
Ryan Giggs
Ryan Giggs
Manchester United je dozvolio Ryanu Giggsu da nastupi za tim Velike Britanije na Olimpijskim igrama u Londonu. Bivši kapiten Velsa se nalazi na listi sa još 80 kandidata za ovaj tim.

Prema navodima medija, čelnici Manchester Uniteda su pisali Fudbalskoj asocijaciji (FA) i treneru Stuartu Pearceu. U pismu su naveli da Giggs može igrati, ali da Pearce ne može tražiti više nijednog starijeg igrača. Zvaničnici FA su odbili potvrditi ove navode, piše BBC.

Već ranije je Alex Ferguson zabranio nastup Ria Ferdinanda, Waynea Rooneya, Paula Scholesa i Johnyja Evansa. Ferguson je zabranio i napadaču Javieru Hernandezu da nastupi za selekciju Meksika, pod izgovorom da se ovaj mora odmarati.

Arbitražni sud za sportska pravila je 2008. godine donio zakon prema kojem klubovi mogu odbiti da puste svoje igrače da nastupaju na takmičenjima koja nisu na međunarodnom kalendaru. Manchester United ova pravila primjenjuje samo kada su u pitanju stariji igrači.

Tom Cleverly, Danny Welbeck, Phil Jones i Chris Smalling bi mogli nastupiti za olimpijski tim Velike Britanije ukoliko ne budu izabrani za prvi tim Engleske za Evropsko prvenstvo 2012. godine.