Holandija
0

Ruudu van Nistelrooyu otvorena vrata reprezentacije

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Ruud van Nistelrooy na pragu je povratka u dres holandske nogometne reprezentacije koju je napustio prije gotovo dvije godine.

Tačnije 4. aprila 2008., Van Nistelrooy je odigrao posljednju utakmicu u dresu reprezentacije objasnivši svoje umirovljenje prevelikim fizičkim naporom. Ipak, od trenutaka kada je postalo jasno da će “oranje” nastupiti na SP-u sljedeće godine u Južnoafričkoj Republici sjajni je centarfor počeo sve glasniju kampanju koja bi trebala rezultirati njegovim povratkom u dres izabrane vrste.

Iz istog razloga Van Nistelrooy je napustio Real Madrid u kojem nije dobivao pravu priliku, te pristupio HSV-u u kojem je već po dolasku pogocima potvrdio klasu.

Sa selektorom Holanđana Bertom van Marwijkom Van Nistelrooy je već obavio preliminarne razgovore o čemu je pričao njemačkim medijima.

"Bio je to dobar razgovor. Poručio mi je da mu se javim budem li zdrav i budem li redovito igrao", kaže Van Nistelrooy.

Selektor "oranja" također je potvrdio razgovor s HSV-ovim napadačem koji će u početkom juna napuniti 34 godine, te dodao:

"Morat će mi se dokazati, a obećao je da će to i učiniti. Pratim sve holandske nogometaše u Eredivisiji i inozemstvu. Često gledam i utakmice Hamburžana, što znači da ću ga vidjeti i na djelu".