Nogomet
142

Rutinska pobjeda Sarajeva protiv Travnika, četiri gola u mreži Vezira

Piše: D. B.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
FK Sarajevo je u okviru 17. kola Premijer lige BiH na stadionu "Asim Ferhatović Hase" odmjerio snage s NK Travnik. Bordo ekipa je upisala pobjedu protiv Vezira rezultatom 4:0.

Na koševskom stadionu prvu priliku za pogodak imali su gosti i to preko Šivšića u 3. minuti, čiji je udarac glavom završio pored gola Sarajeva. Dvije minute kasnije su zaprijetili i domaći, Velkoski je šutirao, a golman Travnika Nurković dobro intervenisao.

U 9. minuti se ukazala nova prilika za Sarajevo, Benko je pokušao atraktivno petom, ali bezuspješno. U boljoj poziciji za postizanje gola bio je Bekić, ali je hrvatski napadač odlučio sam završiti akciju, pa je dobra šansa propala.

Nogometaši Sarajeva su od prve minute bili dominantniji i pokušavali su slomiti otpor gostiju, koji su priliku tražili iz kontre. Veziri su novu priliku za gol imali u 22. minuti, ali je mladi golman Plakalo ponovo bio siguran.

Sarajevo je otpor protivnika slomilo u 25. minuti golom Benke, a samo minut kasnije je na 2:0 povisio Duljević. Kapiten Sarajeva je prevario golmana Nurkovića i postigao lijep pogodak za sigurno vodstvo Bordo ekipe.

Mogao je Benko do svog drugog gola u 30. minuti, Bekić mu je ostavio loptu, ali je snažan udarac napadača Sarajeva odbranio golman Travnika Nurković. Pet minua kasnije je Kovačević uputio udarac glavom nakon centaršuta Velkoskog, ali opasnosti po gostujućeg golmana nije bilo.

Gosti su imali dosta sreće u 42. minuti jer je lopta nakon udarca Benke pogodila stativu.

Nakon prvih 45 minuta Sarajevo je imalo prednost od dva gola.

Sarajevo je nastavilo s dobrom igrom u drugom poluvremenu, Berberović je pokušao u 49. minuti, ali je izblokiran. Potom je minut kasnije udarac uputio Duljević, a lopta je završila pored gola Vezira. Potom su uzvratili gosi preko Kobiljara, čiji je udarac odbranio mladi Plakalo.

Odbrana Travnika je treći put na ovoj utakmici kapitulirala u 52. minuti, a na listu strijelaca se upisao Kovačević nakon asistencije Rustemovića.

I nakon trećeg gola Sarajevo je vršilo pritisak na odbranu Travnika. U 71. minuti se mreža Travnika zatresla se četvrti put, no, gol je poništen zbog ofsajda. Četiri minute kasnije je Berberović sa dvadesetak metara šutirao preko gola Travnika.

Nizali su se napadi Bordo ekipe, posebno opasan je bio onaj iz 78. minute, no, Nurković je zaustavio udarce Rustemovića i Bekića. Dvije minute kasnije je Okić pogodio prečku gola Travnika.

Ipak, publika na stadionu Asim Ferhatović Hase vidjela je i četvrti pogodak, koji je postigao Osmanović u 87. minuti nakon asistencije Duljevića. Kapiten Sarajeva je u drugoj minuti sudijske nadoknade pogodio stativu.

Sarajevo je s nova tri boda preuzelo treću poziciju na tabeli od Širokog Brijega.

Tabela:

  1. Sloboda 37
  2. Zrinjski 36
  3. Sarajevo 34
  4. Široki Brijeg 33
  5. Radnik Bijeljina 32
  6. Mladost Doboj-Kakanj 26
  1. Slavija 25
  2. Željezničar 25
  3. Čelik 25
  4. Vitez 23
  5. Travnik 17
  6. Olimpic 16
  7. Rudar Prijedor 16
  8. Borac 15
  9. Drina 9
  10. Velež 8