Nogomet
0

Rutinska pobjeda Bayerna, Dortmundu samo bod u Paderbornu

Piše: A. D.
Bayern iz Munchena nastavio je sa odličnim igrama u njemačkom šampionatu. Na svojoj Allianz Areni Bavarci su rezultatom 4:0 porazili Hoffenheim.
Slavlje igrača Bayerna (Foto: EPA)
Slavlje igrača Bayerna (Foto: EPA)

Strijelci u novoj pobjedi bili su Gotze, Lewandowski, Robben i Rode. U gostujućem timu Ermin Bičakčić odigrao je svih 90 minuta, dok Sejada Salihovića nije bilo zbog povrede.

Nakon dva meča posta trijumf je upisao i Bayer Leverkusen. Apotekari su kao gost sa 3:1 slavili u Hannoveru. Kiesling, Heung – Min i Bellarabi bili su strijelci za gostujući tim, a Gulselam za domaće.

Iznenađenje kola priredio je Eintracht Frankfurt koji je rezultatom 3:1 kao gost porazio Borussiju M’gladbach. Domaći su nakon prvog dijela imali vodstvo koje je donio Nordtvelt, ali je uraganski start drugog dijela gostima donio važnu pobjedu. Pogađali su Stendera, Meir i Inui.

Nakon dvije uzastopne pobjede Freiburg je danas remizirao kao gost u Mainzu. Bilo je 2:2, a strijelci za domaće bili su Diaz i Bell, odnosno Schmid i Mehmedi za goste. Mensur Mujdža i današnju utakmicu odgledao je sa klupe za rezervne igrače.

Schalke je zamalo od gotovog napravio veresiju pošto je nakon vodstva od 3:0 dozvolio Wolfsburgu da priđe na samo gol zaostatka. Vodstvo Rudarima donijeli su Choupo – Moting sa dva pogotka i Fuchs, dok su za Wolfsburg pogađali Ivica Olić i Bendtner.

Borussija Dortmund ponovo nije uspjela pobijediti iako je imala prednost od 2:0 na gostovanju u Paderbornu. Vodstvo Milionerima donijeli su Aubameyang i Reus, da bi domaćinu bod u nastavku donijeli Rupp i Saglik. Mario Vrančić igrao je svih 90 minuta u timu Paderborna.