Enes Sipović, Otelul
0

"Rumuni se mnogo plaše navijača i Edina Džeke"

Razgovarao: Edin Isanović
Enes Sipović
Enes Sipović
Enes Sipović je svoju fudbalsku karijeru počeo graditi na Grbavici. Rođen je 11. septembra 1990. godine, a igra na poziciji stopera. Iako mu put nije bio posut ružama, nikada nije odustajao. Kvalitet su prepoznali čelni ljudi rumunskog Otelula, čiji je i aktuelni član. Treba napomenuti da je njegov tim lider rumunskog prvenstva. Naime, imaju dva boda prednosti u odnosu na Timisoaru. Upravo on nam je ispričao kakva atmosfera vlada u Rumuniji pred okršaj sa "zmajevima".

S obzirom da bh. reprezentacija u subotu igra važan kvalifikacioni meč sa Rumunima, Enes Sipović se nametnuo kao pravi izbor za sagovornika. Ponudio je mnogo korisnih informacija.

Za Sarajevo-x.com je rekao da se u Rumuniji u posljednjih sadam dana samo piše o okršaju sa "zmajevima".

"Svi mediji samo pišu o dvoboju u Zenici. Edina Džeku smatraju najvećom prijetnjom po njihov gol. Može se primjetiti da polako pritisak prebacuju na našu reprezentaciju. Osim toga, veliku nadu polažu u Mutua koji se nakon godinu i pet mjeseci vratio u državni tim. Smatraju ga spasiteljem. Svi vjeruju da se iz BiH mogu vratiti neporaženi", kazao je Sipović.

Nekadašnji nogometaš Željezničara naglašava da se naš suparnik mnogo zanima i za moguću suspenziju NSBiH.

"Interesuje ih šta će se desiti ako FIFA i UEFA suspenduju Savez i da li će u slučaju poraza u Zenici oni dobiti tri boda. Apostrofiraju da su nezadovoljni terenom Bilinog polja. Vjeruju da će atmosfera biti paklena, a naše navijače opisuju kao velike fanatike. Čak se otišlo toliko daleko da su napisali da je za vrijeme utakmice baraža sa Portugalom, pomoćni sudija pogođen telefonom. Mislim da osjećaju strah od Fanaticosa. Iskoristio bih ovu priliku da selektoru i igračima naše reprezentacije poželim mnogo sreće. Nadam se da će osvojiti kompletan plijen."

Na kraju je podvukao kako je zadovoljan uslovima u Otelulu. Nažalost, još uvijek nije dobio priliku da zaigra u ovoj polusezoni.

"Mi smo lideri prvenstva i prvi šef stuke traži iskusne igrače na mojoj poziciji. No, zadovoljan sam. Posljednje kolo sam igrao za drugi tim. Uspio sam postići i pogodak", završio je naš sagovornik.