Nogomet
2

Rummenigge: Nikada ne bi dali Riberyja za Cristiana Ronalda

Totalsport
Karl-Hainz Rummenigge
Karl-Hainz Rummenigge
Predsjednik njemačkog nogometnog kluba Bayerna iz Müchena, Karl-Heinz Rummenigge, otvoreno je rekao za njemački dnevni list Bild da nikada ne bi zamijenio Francka Riberyja za Cristiana Ronalda.

Spomenuta dvojica nogometaša bili su veliki rivali na netom završenom glasanju za nagradu Ballon d'Or, odnosno za titulu najboljeg igrača u 2013. godini. Pobjedu, i to tijesnu, odnio je napadač Real Madrida. Ribery čak nije bio ni drugi već treći iza Lionela Messija, no to Rummeniggeu nije ni najmanje bitno u prosudbi ko je najbolji na svijetu.

"Bayern ne bi nikada dao Riberyja za Ronalda", rekao je Rummenigge, koji smatra da je francuski reprezentativac "pokraden" u izboru za nagradu najboljeg igrača svijeta.

"Ne mogu reći nešto što ne mogu dokazati. No znao sam da neće dobiti nagradu. Čuo sam, a to se i vidjelo po svim ljudima koji su došli iz Madrida s Ronaldom", poručuje šef minhenskog kluba.

Podsjetimo, Ribery je prošle sezone bio okosnica Bayerna, koji je osvojio apsolutno svaki trofej za koji se takmičio. Ronaldo je pak s Realom uzeo samo domaći superkup, a to se čak nije ni dogodilo u 2013. godini. No, Portugalac je bio daleko efikasniji i ubojitiji prema suparničkom golu, a to je ono što se broji u odabiru za najboljeg pojedinca u timskom sportu.