Nogomet
0

Rummenigge: Ne vjerujem Blatteru i FIFA-i

Totalsport
Karl-Heinz Rummenigge
Karl-Heinz Rummenigge
Bivši njemački internacionalac Karl-Heinz Rummenigge u intervjuu za The Guardian izjavio je da je izgubio povjerenje u Međunarodnu nogometnu federaciju (FIFA) zbog nedavnih korupcijskih skandala.

Čelni čovjek Europske klupske organizacije (ECA) i izvršni predsjednik njemačkog giganta Bayerna iz Münchena, pozvao je ostale najjače klubove svijeta poput Manchester Uniteda, Barcelone i Real Madrida, ali i sve manje, da započnu "revoluciju" kojom će promijeniti savremeni nogomet.

Rummenigge smatra kako bi riječ klubova, pa tako i dioničara, sudija i samih igrača trebala imati veći utjecaj na FIFA-u, umjesto da su konstantno pod utjecajem ljudi koji nisu ozbiljni i pošteni. Ipak nije optimističan govoreći o tome jer uviđa da čelna organizacija FIFA misli kako sve u sistemu funkcionira bez greške, prvenstvo za prvenstvom od kojih svako donosi novčanu dobit koja je očito važnija nego čisto i pošteno vođenje svjetskog nogometa.

Nijemac se također osvrnuo na rastući broj ekipa na već spomenutim prvenstvima: "Kada sam 1980. postao prvak Europe, na samom prvenstvu sudjelovalo je 8 ekipa. 2016. ta će se brojka utrostručiti. Na Svjetskim prvenstvima nekada je sudjelovalo 16 ekipa, danas se ta brojka povećala dvostruko".

Na samom kraju intervjua ponovo je podsjetio kako klubovi plaćaju svoje igrače, ali do njihova mišljenja i stavova očito nikome nije stalo.