Nogomet
0

Rummenigge: Ne vidim problem u sastanku Guardiole sa sportskim direktorom Manchester Cityja

Anadolija
Foto: EPA
Foto: EPA
Karl-Heinz Rummenigge, predsjednik minhenskog Bayerna kazao je da ne vidi nikakav problem u tom što se njihov trener Josep Pep Guardiola sastao sa Txikijem Begiristainom, sportskim direktorom svog budućeg kluba Manchester Cityja.

Španski trener, koji će na klupu Građana sjesti 1. jula ove godine, u ponedjeljak se sastao sa Begiristainom u hotelu Conservatorium u Amsterdamu. Prethodno, na istoj lokaciji, sportski direktor Cityja razgovarao je sa Ilhanom Gundoganom, ujakom i agentom Ilkayja Gundogana, fudbalera Borussije Dortmund.

"To nije nikakav problem. Guardiola svakodnevno obavlja veliki posao za naš klub. On je potpuno fokusiran i radi veoma intenzivno, kao što je radio od prvog dana u Bayernu. To šta Guardiola radi u slobodno vrijeme to je njegova stvar. To je potpuno u redu i legitimno da već sada razmišlja o svom budućem poslu. Bilo bi naivno misliti da će početi raditi tek poslije 30. juna", jasan je bio Rummenigge u izjavi za njemačke medije.

Bayern Minhen devet kola prije kraja Bundeslige ima 63 boda, pet više od drugoplasirane Borussije Dortmund. Tako je bavarski div na pragu osvajanja 26. naslova šampiona, a trećeg pod vodstvom Guardiole. U osmini finala Lige šampiona, naredne sedmice, Bayern se će ugostiti Juventus nakon 2:2 u Torinu.