Nogomet
15

Rummenigge: Guardiola neće napustiti Bayern zbog kluba kao što je Manchester City

FENA
Predsjednik Bayerna Karl-Heinz Rummenigge izjavio je da ne vidi razlog zbog kojeg bi trener Bayerna Pep Guardiola razmišljao o odlasku s Allianz Arene "zbog kluba kao što je Manchester City".

Guardiola ima ugovor s njemačkim prvakom do ljeta 2016. ali su mediji često pisali o njegovom odlasku na "Etihad", čime je menadžer engleskog tima Manuel Pellegrini bio izložen kontinuiranom pritisku zbog slabih izgleda da odbrani titulu prvaka i razočaravajućeg nastupa u Evropi.

Čak je objavljeno i da je direktor Cityja Txixi Begiristain, koji je ranije radio s Guardiolom u Barceloni, već razgovarao s bivšim kolegom o preseljenju u Manchester.

No, Rummenigge nije zabrinut zbog spekulacija, navodeći da je i dalje optimist da će Guardiola ustvari produžiti ugovor s Bayernom.

"Ne brinu me glasine. To je samo dokaz njegovog kvaliteta", kazao je Rummenigge za Bild.

"No, ne mogu zamisliti da nas Guardiola napusti zbog kluba kao što je Manchester City. Siguran sam da će voditi Bayern najmanje do 30. juna 2016. Ponosni smo što je ovaj trener naš čovjek. Najbolji je i najtraženiji trener na svijetu. Zadovoljio je sva naša očekivanja", dodao je.

Naglasio je da će klub pregovarati s Guardiolom u drugoj polovini godine te da im je cilj produženje ugovora.