Nogomet
0

Rudar na teškom ispitu protiv Sarajeva, Slavija pod imperativom pobjede

Piše: E. Isanović
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Preostale tri utakmice 25. kola BHT Premijer lige igraju se danas. Rudaru na megdan stiže favorizovano Sarajevo. Za tim iz Prijedora nema puno filozofije. Ako žele i naredne godine igrati u elitnom rangu ne smiju izgubiti. U slučaju poraza, a trijumfa konkurenata u borbi za opstanak Slavije i Travnika, Rudar će se naći u izuzetno teškoj situaciji.

Domaći vjeruju kako mogu odigrati dobru utakmicu i ,uz sav respekt prema gostima, doći do trijumfa. Ipak, u goste im dolazi izuzetno kvaliteten suparnik koji bi se sa tri boda uključio u bitku za naslov prvaka. Stoga su se na Koševu ozbiljno pripremali za ovaj meč.

“Rudar je opasna ekipa. Ovo im je jedna od posljednjih utakmica u borbi za opstanak. Meč je i za nas od izuzetne važnosti jer želimo da nastavimo bitku za titulu", kazao je Jarnijev pomoćnik Dženan Uščuplić na konferenciji za novinare.

Travniku na megdan stiže Mladost iz Velike Obarske. Veziri ovog proljeće igraju sjajno, a dobar niz žele nastaviti u sudaru sa novajlijama u ligi. Domaći će težiti da u ranoj fazi utakmice postignu pogodak što bi odredito dalji tok ovog okršaja.

No, treba naglasiti da izabranici Dušana Jevrića igraju kvalitetean nogomet i da su u posljednjih pet utakmica poraženi samo od Bordo tima u Bijeljini.

Za Slaviju nema puno filozofije u dvoboju sa Borcem. U borbi za opstanak pobjeda se nameće kao imperativ. Parovi i satnica:

Nedjelja

Travnik – Mladost V.O. 15:30 sati (prijenos na BHT1) Rudar Prijedor – Sarajevo 16:30 sati (prijenos na Moja TV) Slavija – Borac 16:30 sati

Rezultati utakmica odigranih u subotu:

Zrinjski – Široki Brijeg 3:2 Vitez – Olimpic 2:1 Radnik – Leotar 3:0

Zvijezda – Velež 1:2 Željezničar – Čelik 3:0