Liga prvaka, grupa F
0

VIDEO / Rubin srušio Barcelonu na Camp Nouu

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Veliku su pobjedu ostvarili nogometaši Rubina iz Kazana u 3. kolu grupe F Lige prvaka. Na Camp Nouu su srušili evropskog prvaka Barcelonu pobijedivši 2-1.

Ruski je prvak senzaciju večeri najavio već u drugoj minuti spektakularnim pogotkom Aleksandra Rjazanceva s 35 metara u rašlje nemoćnog Victora Valdesa.

Ipak, vjerojatno je malo tko od Barceloninih navijača mislio da njihovi miljenici neće uspjeti doći do preokreta. Posebno nakon što je u trećoj minuti drugog poluvremena Xavi sjajno pronašao Zlatana Ibrahimovića, ovaj je odlično primio loptu i matirao Sergeja Rižikova.

No, Ruse to nije demoraliziralo, Alejandro Dominguez je u 73. minuti proigrao Gökdeniza Karadeniza koji je utrčao iza odbrane Barcelone i desne strane neodbranjivo poslao loptu iza Valdesa za, pokazalo se, konačnih 2-1.

I u drugoj utakmici grupe dogodila se senzacija, kijevski je Dinamo uhvatio bod na gostovanju kod Intera (2-2). Ukrajinci su šokirali San Siro u petoj minuti zahvaljujući Tarasu Mihaliku koji je iskoristio grešku Dejana Stankovića i doveo Dinamo u vodstvo.

Srpski se veznjak iskupio u 35. minuti, pogodivši pored istrčalog golmana Stanislava Boguša. Ukrajinci su ponovno poveli u 40. minuti, što moraju zahvaliti Interovu braniču Luciju koji je zakucao loptu glavom u vlastita vrata. Konačni je rezultat u drugoj minuti postavio Walter Samuel.

Nakon tri je kola situacija u grupi posve neočekivana, tri ekipe imaju po četiri boda, dok je na začelju Inter s bodom manje.

Liga prvaka, grupa F, 3. kolo:

Barcelona – Rubin 1-2 (Ibrahimović 48 / Rjazancev 2, Karadeniz 73) Inter – Dinamo Kijev 2-2 (Stanković 35, Samuel 47 / Mihalik 5, Lucio 40-ag)

Redoslijed: 1. Barcelona 4, 2. Dinamo 4, 3. Rubin 4, 4. Inter 3