Liga prvaka, grupa D
0

Rubin i Panathinaikos odigrali bez golova

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Odigrana je prva utakmica 4. kola nogometne Lige prvaka. U sklopu grupe D Rubin i Panathinaikos remizirali su na Centralnom stadionu u Kazanu odigravši 0-0.

Bila je to utakmica u kojoj je domaći Rubin bio bolja ekipa na travnjaku, ali nije uspio nijednu od svojih prilika pretvoriti u gol.

U prvom su poluvremenu najbolje prilike za Rubin promašili Sergej Kornilenko i Aleksandr Rjazancev, dok su u drugom domaćini posebno ispromašivali u posljednjih 15 minuta susreta. 

Tako je prvo u 78. minuti ponovo Rjazancev propustio ljevicom iskosa s desne strane iz dobre prigode savladati Alexandrosa Tzorvasa, dok je minutu kasnije Cesar Navas nakon ubacivanja Karadeniza Gökdeniza propustio zatresti mrežu s udaljenosti od koja tri metra. Spetljao se Navas pri udarcu i nije pošteno zahvatio loptu, a golman Tzorvas je posljednjim naporom nogom sačuvao svoj gol.

Posljednju veliku priliku na susretu propustio je nigerijski napadač Rubina Obafemi Martins u 84. minuti, koji također iz peterca nije uspio realizirati kvalitetnu asistenciju Bebarsa Natcha.

Ovakvim raspletom ne mogu biti zadovoljni ni u Rubinu ni u Panathinaikosu, budući su propustili uhvatiti priključak za drugoplasiranim Kopenhagenom. Rubin je tako nakon četiri utakmice skupio tri boda (sva tri iz remija), te drži treće mjesto grupe D, a Panathinaikos je posljednji s dva boda.

Liga prvaka, 4. kolo, grupa D:

Rubin – Panathinaikos 0-0

Kopenhagen – Barcelona (20.45h)

Tabela: 1. Barcelona 7 (-1), 2. Kopenhagen 6 (-1), 3. Rubin 3, 4. Panathinaikos 2