Nogomet
0

Roy Makaay u Feyenoordu

FENA
Foto: AP;  Roy Maakay
Foto: AP; Roy Maakay
Holandski nogometaš Roy Makaay (32) napustio je redove Bayern Munchena i iduće tri godine nosit će dres Feyenoorda.

Makaay je prošle sezone bio najbolji strijelac bavarske momčadi sa 16 pogodaka, a u četiri sezone provedene u njemačkom klubu postigao je 78 pogodaka. Međutim, Bayern je ovog ljeta angažirao tri napadača - Lucu Tonija iz Fiorentine, Miroslava Klosea iz Werdera i Jana Schlaudraffa iz Arminije. Od prije u klubu su i Lukas Podolski, Roque Santa Cruz i Louis Ngwat-Mahop, a sasvim je jasno kako za sve nema mjesta u momčadi. Munchen je prvi napustio Claudio Pizzaro, a sada je otišao i Makaay.

"S obzirom na pojačanja koja su stigla u klub bilo mi je jasno da više nisam u planovima trenera Hitzfelda", rekao je Makaay, koji je karijeru započeo u Vitesse Arnhemu. Potom je preselio u Tenerife, a prije dolaska u Bayern četiri godine je nosio dres Deportiva. Za nizozemsku reprezentaciju upisao je 42 nastupa i šest pogodaka.

Makaay je četvrto pojačanje Feyenoorda za iduću sezonu. Prije njega za klub iz Rotterdama ugovore su potpisala tri braniča - Kevin Hofland (Wolfsburg), Giovanni van Bronckhorst (Barcelona) i Tim de Cler (AZ Alkmaar).