Nogomet
20

Roy Keane: Glupost je da je Premierliga najbolja na svijetu, United treba remont

Totalsport
Roy Keane (Foto: EPA)
Roy Keane (Foto: EPA)
Roy Keane, bivši kapiten Manchester Uniteda, osvrnuo se kao stručni komentator ITV-a na tešku večer svog nekadašnjeg kluba u Pireju.

Poraz Manchester Uniteda kod Olympiacosa u prvom susretu osmine finala Lige prvaka sa 2-0 Keanea, očito, nije previše iznenadio.

"Teška večer za klub, igrače i navijače. Ovo valjda niko nije mogao predvidjeti. Kritikujte United koliko god želite, al Olympiacos je bio jako, jako dobar večeras. Tehnički je bio bolji od Uniteda u ovoj utakmici", započeo je Keane.

"Unitedu nedostaje samopouzdanja, a u timu su neki igrači koji to svojim kvalitetom ne zaslužuju. Stalno nam ispiru mozak kako je Premierliga najbolja na svijetu, ali to su gluposti. Možda ima najbolji brend, ali vidjeli smo koliko se engleski klubovi muče na evropskoj sceni i koliko zaostaju za najboljim evropskim ekipama. United pogotovo! Treba im šest ili sedam novih igrača za remont tima".

"Mislim da će David Moyes biti šokiran. Stigao je ovoga ljeta očekujući velike stvari, ali ga vjerovatno šokira kvaliteta ove ekipe s kojom radi", rekao je Roy Keane.