Nogomet
1

Roy: Ako neko može pokrenuti Manchester United, onda je to Van Gaal

Totalsport
Louis Van Gaal (Foto: EPA)
Louis Van Gaal (Foto: EPA)
Nekadašnji holandski reprezentativac Bryan Roy za Sky Sports je prokomentirao dolazak Louisa van Gaala u Manchester United i upravo svog sunarodnjaka vidi kao pravog trenera za klub s Old Trafforda.

Louis van Gaal je sve izgledniji novi trener Manchester Uniteda, a dok se ta vijest i službeno ne potvrdi, stižu reakcije sa svih strana. S Van Gaalovim radom vrlo dobro je upoznat bivši holandski reprezentativac Bryan Roy kojeg je Van Gaal trenirao u devedesetim godinama u Ajaxu.

"Ukoliko postoji trener koji može pokrenuti Manchester United, onda je to Louis van Gaal. On zna kako podizati mlade igrače i kako pobjeđivati velike ekipe. S njegovim taktičkim pristupom i razmišljanjem o nogometu, nijednom premierligašu sljedeće sezone ne bi bilo lako s Unitedom. Bio bi to za njega najveći posao u karijeri i možete biti sigurni kako će se jako dobro pripremiti", rekao je Roy.

Roy tvrdi kako nema sumnje da će Van Gaal u klub dovesti svoje ljude, ali ostavlja otvorena vrata za ostanak Unitedovih legendi.

"Louis će definitivno dovesti svoje saradnike, ali to je Manchester United i morat će surađivati i s ljudima koji su već u klubu. Mislim da bi mogao ostaviti Ryana Giggsa ili Paula Scholesa, ako ne i obojicu", dodaje Roy.