Trener uputio izvinjenje
4

Rossi: Žao mi je što sam udario Ljajića

Klix.ba
Delio Rossi
Delio Rossi
Bivši trener Fiorentine Delio Rossi izvinio se zbog udaranja nogometaša Adema Ljajića u srijedu na utakmici u kojoj je tim iz Firence remizirao s Novarom 2:2.

Rossi (51) je nasrnuo na veznjaka Fiorentine Ljajića, nakon što se ovaj pobunio zbog izmjene poslije samo 32 minute utakmice. Kao rezultat svega, Rossi je otpušten s pozicije trenera, a talijanski mu je savez izrekao tromjesečnu zabranu bavljenja nogometom.

Govoreći na pres konferenciji Rossi je najprije istakao kako je teško biti tu. "Moj posao u Fiorentini je završen, a želim zahvaliti vlasnicima kluba koji su mi poželjeli sve najbolje u budućnosti. Izvinjavam se zbog onog što sam napravio, pogriješio sam i platio za to", rekao je Rossi. On tvrdi da ga je 21-godišnji Ljajić isprovocirao.

"Beskompromisan sam u određenim situacijama. Želim poštovanje za sebe, za svoj rad, ekipu koju treniram i svoju porodicu. Moja reakcija je bila grozna i tužan sam zbog svega. Nikad nisam rekao da sam svetac, no možete pitati djecu i druge igrače koje sam trenirao kakav sam čovjek. Nikad ranije sebi nisam dozvolio da udarim bilo koga, čak ni svoju djecu", kazao je potišteni Rossi, prenosi tabloid The Sun.