Široki Brijeg-Velež 1:0
0

Roskam kaznio promašaje Rođenih

Piše: E. Isanović
Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com
U drugoj polufinalnoj utakmici Kupa BiH Široki Brijeg je savladao Velež rezultatom 1:0. Domaći su u utakmicu ušli s namjerom da pobjede i osiguraju miran uzvrat. Međutim, u prvih deset minuta meča nije bilo prilika.

Igrao se 18. minut kada je Ivanković oprobao svoj udarac. To je bio lak plijen za Bandovića.Gosti su uzvratili tri minute kasnije. Hiroš je šutirao, ali je bio neprecizan. Većih uzbuđenja u prvom poluvremenu nije bilo.

U prvim minutama nastavka domaći su pokušali doći do prednosti, ali je odbrana Veleža bila na visini zadatka. Onda slijedi period dobre igre gostiju. Mostarci su zaprijetili u 61.minuti. I to vrlo opasno. Na asistenciju Hiroša, Pehlić pogađa spoljni dio mreže.

Devet minuta kasnije Rođeni ponovo u naletu. No, ovoga puta neprecizan je Okić. Kasnije je dobru priliku propustio i Brković. Pomenute šanse mobilizirali su domaće koji dolaze u vodstvo u 83. minuti. Bajano je sjajnom dubinskom loptom pronašao Roskama koji glavom prebacuje Bandovića za 1:0.

Tri minute kasnije loptu sa gol-crte izbacuje domaći nogometaš Dalibor Šilić. Rezultat se do kraja meča nije mijenjao. Široki Brijeg na uzvrat putuje sa zalihom od jednog gola.