Nogomet
0

Rosell: Naknade agentima trebali bi plaćati igrači, a ne klubovi!

Totalsport
Sandro Rosell
Sandro Rosell
Predsjednik Barcelone Sandro Rosell javno je iznio stav kako bi prilikom pregovora o transferima igrača naknade agentima trebali plaćati igrači, a ne klubovi.

Rosell drži kako je postojeći sustav lakrdijaški i pozvao je Europsku nogometnu federaciju (UEFA) na intervenciju.

"Uvijek sam se pitao zbog čega, kada agent predstavlja igrača i dolazi na pregovore oko njegovog ugovora u neki klub, naknadu agentu ili agenciji plaćaju klubovi, a ne igrači? Agenti brane interese igrača i nastoje za njih isposlovati najbolje moguće uvjete, a na kraju provozije agentima plaćaju klubovi?!¨To nema nikakvog smisla. Stoga bih apelirao na UEFA-u da promijeni to pravilo", rekao je Rosell.

Nije morao dugo čekati na odgovor. Glavni tajnik UEFA-e Gianni Infantino istaknuo je kako je za kontrolu poslovanja nogometnih agenata i agencija odgovorna Svjetska nogometna federacija (FIFA). Ujedno je izrazio i slaganje sa stavom predsjednika Barcelone.

"Također smatram kako bi usluge agenata trebali platiti igrači, jer su oni korisnici tih usluga. Mislim da je to prilično jasno. Kada idete frizeru, ne šaljete svog poslodavca da vam plati račun".