Vjeruju da mogu do kraja
0

Rooney: Želimo osvojiti Evropsku ligu

Totalsport
Wayne Rooney (Foto: AFP)
Wayne Rooney (Foto: AFP)
Nakon više nego iznenađujućeg ispadanja Manchester Uniteda iz Lige prvaka, najbolji napadač ''crvenih vragova'' Wayne Rooney najavio je pohod na naslov u Evropskoj ligi.

Ekipa Alexa Fergusona izgubila je u posljednjem, 6. kolu takmičenja po grupama u gostima kod Basela s 2-1. Sa samo jednim osvojenim bodom bi United prošao dalje. No, evropski hod morat će nastaviti u Evropskoj ligi, koji niti Ferguson niti Wayne Rooney nikada nisu osvojili.

Na upit želi li naslov u tom takmičenju, Rooney je odgovorio:

"Definitivno želim. Uistinu je šteta što smo ispali iz Lige prvaka, jer je to takmičenje koje smo svi u klubu željeli dalje igrati. No, sada našu pažnju okrećemo domaćem prvenstvu i Evropskoj ligi. Mislim da niti naš menadžer to nikada nije osvojio, vjerujem da će i on imati želju dodati u svoju biografiju i taj naslov."

"Mi želimo trofej u svakom takmičenju u kojem nastupamo. U Evropskoj ligi ima nekih dobrih ekipa, ali mi moramo nastaviti raditi, vjerovati u sebe i nadati se da možemo otići do kraja."

Apostrofirao je Rooney i činjenicu da ekipi nedostaju povrijeđeni kapiten, srpski srednji branič Nemanja Vidić, koji zbog povrede koljena neće igrati do kraja sezone, te škotski vezni igrač Darren Fletcher, kojeg muči kronično upalno stanje u predjelu debelog crijeva, zbog kojeg je uzeo pauzu na neodređeno vrijeme."

"Obojica su vrlo važni za našu ekipu. Nemanja je naš kapiten i odličan odbrambeni igrač. Šteta i za Darrena, koji je sjajan igrač i isto takva osoba. Nadam se da će ubrzo prizdraviti i vratiti se u svom najboljem izdanju."

Najavio je i meč 3. kola FA Cupa sljedećeg mjeseca protiv gradskog rivala Cityja, koji je u prvenstvu ponizio United, svladavši ga sa 6-1 na Old Traffordu.

"Siguran sam da bi obje ekipe radije izbjegle međusobni meč u tako ranoj fazi. Opet, u slučaju pobjede znate da ste izbacili jednog od najvećih kandidata za naslov, što je poticajno."