Objavio u svojoj autobiografiji
4

Rooney: Zahtjev za transfer iz Manchestera je moja najveća greška

Totalsport
Wayne Rooney
Wayne Rooney
Potez iz rujna 2010. godine kada je predao zahtjev za transfer iz Manchester Uniteda, najbolji nogometaš "crvenih vragova" i engleske reprezentacije Wayne Rooney okarakterisao je "najvećom greškom" u svojoj karijeri.

Učinio je to u autobiografiji "Moje desetljeće u Premierligi" koju na dnevnoj bazi u djelovima objavljuje Daily Mirror.

Rooney je tada u zahtjevu za transferom kao razlog naveo upitnu Unitedovu moć da privuče vrhunske igrače i spomenuo je da klupske ambicije ne odgovaraju njegovima. No, dva dana kasnije došlo je do dramatičnog zaokreta od 360 stepeni i Rooney je potpisao petogodišnje produženje.

"U septembru 2010. povreda skočnog zgloba me udaljila od terena. Bio sam isfrustriran sobom, svojom igrom, povredom i svim što me okružuje. Zapeo sam u ciklusu loše forme i nisam se mogao iz njega izvući. A tada sam napravio najveću grešku svoje nogometne karijere. U oktobru sam pustio saopćenje u kojem dovodim u sumnju svoju sreću na Old Traffordu. Da li mi je bolje negdje drugo? Podigla se prašina.

Došlo je do razgovora u Unitedu da se riješi problem, ljudi izvan kluba se nabacuju mišljenjima, ali niko od njih zapravo ne zna što se događa u mom životu. Niko ne razumije gdje mi je glava. Jedina osoba koja zaista zna što se događa sam ja, ali čak ni ja nisam siguran što želim.

Tada je menadžer rekao šta misli: 'Ponekad pogledaš u drugo polje i vidiš kravu i misliš da je ta krava bolja od one koju imaš u svom polju. Ali to nikad tako ne funkcionira.' Rekao mi je da trava nije uvijek zelenija na drugom mjestu i u pravu je. Sviđa mi se ono što je u mom polju. Nisam bio u pravu. United želi isto što i ja: trofeje, uspjeh, biti najbolji", stoji u djeliću Rooneyjeve životne priče.