Manchester United
0

Rooney van terena tri sedmice

FENA
Wayne Rooney (Foto: Reuters)
Wayne Rooney (Foto: Reuters)
Napadač Manchester Uniteda Wayne Rooney odsustvovat će s terena namjanje tri sedmice zbog povrede članka.

Dvadesetčetverogodišnji engleski reprezentativac morao je da napusti teren u drugom poluvremenu prvenstvene utakmice protiv Boltona. Propustit će večerašnji duel u Ligi prvaka protiv Valenije, kao i subotnji prvenstveni meč protiv Sunderlanda i kvalifikacijsku utakmicu engleske reprezentacije protiv Crne Gore, prenosi BBC.

Menadžer Uniteda Sir Alex Ferguson otkrio je detalje kada je u pitanju Rooneyeva povreda uoči meča s Valencijom, vodećom ekipom u španskom prvenstvu.

Engleski klub pobijedio je samo jednom u 18 utakmica u Španiji, a na posljednja tri gostovanja u toj zemlji nije postigao gol.

"Ako pogledamo statistiku, to je naše najteže gostovanje. Standar španskog nogometa je uvijek bio dobar. Nema sumnje da je to teško mjesto za pobjedu", kazao je Ferguson na pres-konferenciji u Valenciji.

Pored Rooneya, Ferguson neće moći da računa ni na povrijeđene Giggsa i Scholesa, dok je pod znakom pitanja i nastup Ria Ferdinanda. Odbrambeni igrač imao je problema s koljenom zbog čega je propustio meč s Boltonom.