Manchester United
0

Rooney: Sada osjećam veliko olakšanje

Totalsport
Wayne Rooney (Foto: Reuters)
Wayne Rooney (Foto: Reuters)
Wayne Rooney, napadač Manchester Uniteda, tvrdi da nije bio živčan prilikom izvođenja penala na Ibroxu, u dvoboju 5. kola Lige prvaka s Rangersom, uprkos specifičnih okolnosti.

Manchester United je slavio u gostima kod Rangersa s 1-0 u 5. kolu D grupe Lige prvaka, te je s tom pobjedom i matematički osigurao plasman u nokaut-fazu. "Crvenim vragovima" je, zapravo, za prolazak dalje dovoljan bio i jedan bod, ali s pobjedom je taj uspjeh bio još slađi.

Pogotovo zato što je pogodak iz penala, u 87. minuti, zabio Wayne Rooney, koji se našao u startnoj postavi Uniteda prvi puta još nakon početka oktobra. U međuvremenu je pauzirao zbog povrede skočnog zgloba.

"Bez obzira na to, nisam bio živčan. Znao sam šta mi je činiti, kako treba izvesti penal."

Raspalio je punom snagom u desni kut vratara Rangersa Allana McGregora, koji se bacio u drugu stranu.

"Da je golman pogodio stranu i odbranio, svaka mu čast. Srećom, postigao sam gol, zbog čega sada osjećam veliko olakšanje. Svakako ću na tom postignutom pogotku izgraditi dio samopouzdanja."

Rooney se jako radovao pogotku na Ibroxu, te je odmah potrčao prema navijačima svog kluba.

"Želio sam proslaviti gol s našim navijačima. Uvijek je lijepo pobijediti Rangers u gostima. Oduševljen sam što sam se napokon vratio na teren. Osjećao sam se dobro i spreman za utakmicu. Ova utakmica i ovaj pogodak će bi biti veliki poticaj za nastavak sezone", zaključio je Rooney.