Novi ugovor, nova plata
0

Rooney postao najbolje plaćeni nogometaš svijeta

Totalsport
Wayne Rooney (Foto: Reuters)
Wayne Rooney (Foto: Reuters)
Wayne Rooney zarađivat će 250.000 funti sedmično prema novom ugovoru koji je sklopio s Manchester Unitedom u petak, pišu engleski mediji.

Nakon što je prije tri dana potvrdio da napušta Old Trafford, 24-godišnji napadač je u petak produžio ugovor s ''crvenim vragovima'' do juna 2015. godine.

Sun i Daily Mail izvještavaju da će Rooney prema novom ugovoru zarađivati 250.000 funti sedmičnoo, te da je njegov ugovor, uključujući premije i marketinške bonuse, vrijedan ukupno 65 miliona funti za pet godina!

Rooney je, tako, postao najbolje plaćeni nogometaš na svijetu, sa više od 30.000 funti boljom sedmičnom zaradom od bivšeg saigrača u Manchester Unitedu, a danas vedete madridskog Reala, Portugalca Cristiana Ronalda.

Daily Star izvještava da Rooney nije pristao na novi ugovor zbog znatno bolje plaće, već zbog obećanja američkih vlasnika kluba, obitelji Glazer, da će menadžeru ekipe Sir Alexu Fergusonu osigurati 60 miliona funti za pojačanja, u razdoblju od sada do početka sljedeće sezone. Prevedeno, u zimskom i ljetnom prijelaznom roku...