Nogomet
0

Rooney odbija pregovore o produženju ugovora s Unitedom

Totalsport
Wayne Rooney (Foto: AFP)
Wayne Rooney (Foto: AFP)
Aktuelni evropski nogometni prvak Manchester United bezuspješno pokušava započeti pregovore sa svojim napadačem Wayneom Rooneyjem (27) o produženju ugovora.

Ugovor Rooneyju ističe na kraju sljedeće sezone, a iako je ranije ove sedmice naglasio kako je sretan i skrašen na Old Traffordu, očito je da ovaj sjajni napadač želi i dalje istražiti mogućnost da napusti klub.

Goal.com piše kako je nedavno Rooney sa svojim agentom odbacio pokušaje Manchester Uniteda vezane uz početak pregovora o produženju ugovora i moguće je da će se u januarskom prijelaznom roku njegovo ime ponovo glasno spominjati u kontekstu transfera.

Vjeruje se da Rooney traži klub koji redovno igra u Ligi prvaka i u kojem bi njegov status centralnog napadača bio neosporan.

Govoreći na pres-konferenciji uoči kvalifikacijskog meča protiv Crne Gore u srijedu Rooney se požalio novinarima kako je bio nezadovoljan konstantnim prebacivanjem s pozicije na poziciju pod sada već bivšim menadžerom Sir Alexom Fergusonom.

Isto tako je Rooney rekao da je zadovoljan svojom ulogom pod novim menadžerom Davidom Moyesom, ali engleski mediji između redaka iščitavaju da je njegova budućnost u dresu Crvenih vragova itekako neizvjesna.