David Gill
0

"Rooney nije na prodaju ni za koju cijenu"

Totalsport
David Gill
David Gill
Manchester United svom će najboljem nogometašu Wayneu Rooneyju ponuditi uvjete za produženje ugovora koje ovaj neće moći odbiti, uvjeren je izvršni direktor kluba David Gill.

"Osim u slučaju da se za njegovu prodaju zauzme Alex Ferguson, što graniči s nemogućim, nećemo prihvatiti ponudu, ma kako visoka ona bila, za prodaju igrača kojeg želimo zadržati. Wayne Rooney ima važeći ugovor do ljeta 2012. godine. Sam je izjavio da želi ostati, što želimo i mi. Želimo ga zadržati još duže kvalitetnim dugoročnim ugovorom. Tek su mu 24 godine i pred njim su najbolji igrački dani. Malo je nogometaša, posebno britanskih, koji bi željeli napustiti United", izjavio je Gill za BBC.

Strategiju kojom će Gill zadržati igrača koji je ove sezone već postigao 21 gol za United, preporodivši se golgeterski nakon odlaska Cristiana Ronalda, podrobnije je iznio News of the World.

Ona će počivati na osnovi od 120.000 funti sedmične plate, ali će je pratiti čitav niz dodataka o premijima pod određenim uslovima. Radi se o ugovoru koji je zapravo preslika lanjske ugovorne saradnje kluba s Ronaldom u posljednjoj Portugalčevoj sezoni na Old Traffordu.

Redom, radi se o sljedećim stavkama:

a) 250.000 funti bonusa za sezonu u kojoj Rooney postane igrač godine po FIFA-i, dogodi li se to; b) 100.000 funti bonusa bude li proglašen igračem godine u izboru Udruženje profesionalnih nogometaša Velike Britanije (PFA); c) 100.000 funti bonusa postane li najbolji strijelac evropskih liga; d) 50.000 funti bonusa završi li kao najbolji strijelac Premier lige.