Rejting nakon dva kola
0

VIDEO / Rooney najbolji u Premier ligi, Džeko na trećem mjestu

Sarajevo-x.com
Edin Džeko (Foto: Reuters)
Edin Džeko (Foto: Reuters)
Na oficijelnoj stranici engleske Premier lige se vodi statistika koja se odnosi na učinak igrača koji se izražava dodjelom bodova. Na vrhu liste 100 najboljih je Wayne Rooney, drugi je David Silva, a treće mjesto zauzima bh. reprezentativac Edin Džeko.

Rejting igrača se izražava u bodovima koje se osvajaju na osnovu vremena provedenog na terenu u sastavu ekipe koja pobjeđuje. Osim toga, igrač osvaja bodove i na osnovu broja asistencija, golova, udaraca na gol, oduzimanja lopti protivniku i slično.

Na osnovu ovih faktora je napravljena lista od najboljih stotinu igrača. Prvi na listi je Wayne Rooney, napadač Manchester Uniteda, koji je u dva kola skupio 69 bodova.

Drugo i treće mjesto je rezervisano za dva igrača Manchester Cityja, Davida Silvu i bh. reprezentativca Edina Džeku. Obojica su skupili po 66 bodova.


Edin Dzeko vs. Bolton Wanderers 2011 by CityComps

Četvrto mjesto pripada još jednom Unitedovom igraču, a to je Danny Welbeck. On ima 63 boda, baš kao i hrvatski napadač Ivan Klasnić.

Treće mjesto za Džeku je odličan rezultat. Ne treba sumnjati da će naš reprezentativac biti sve bolji u Premier ligi. To je ranije najavio i njegov trener, talijanski stručnjak Roberto Mancini.

Deset najbolje ocijenjenih igrača u Premier ligi nakon dva odigrana kola:

1.Wayne Rooney (Man. Utd) 69 2.David Silva (Man. City) 66 3.Edin Džeko (Man. City) 66 4.Danny Welbeck (Man. Utd) 63 5.Ivan Klasnic (Bolton) 63 6.Oliveira Anderson (Man. Utd) 58 7.Matthew Jarvis (Wolverhampton) 55 8.Luis Suarez (Liverpool) 53 9.Darren Bent (Aston Villa) 52

10.Gabriel Agbonlahor (Aston Villa) 52