Fabio Capello
0

Rooney me strašno podsjeća na Raula

Totalsport
Pred engleskom nogometnom reprezentacijom je uskoro velika kvalifikacijska utakmica za Svjetsko prvenstvo kojem je sljedeće godine domaćin Južnoafrička Republika.

Devetog dana septembra na Wembley dolazi Hrvatska, reprezentacija koja je u prošlim kvalifikacijama bila kobna za Engleze i zbog domaćeg poraza u Londonu (3-2) se nisu niti plasirali na Europsko prvenstvo.

Sada je situacija za Englesku daleko povoljnija, a moguća pobjeda protiv Hrvatske bi ih i definitivno gurnula prema Svjetskom prvenstvu. Iskorak prema naprijed je napravljen pod patronatom novog selektora, Italijana Fabija Capella, koji je fasciniran s onim što može ponuditi Wayne Rooney, nogometaš Manchester Uniteda.

  • Rooney je i dalje strašno mlad (op.a. 24 godine) i ima još dovoljno prostora za napredak. Premda je sjajan nogometaš već neko vrijeme, on može biti još bolji. To me fascinira - rekao je Capello i nastavio:

  • Rooney je inteligentan igrač. Njegove radne navike su ogromne i stalno ima volju i želju za nadogradnjom. Mnogo sam igrača trenirao u životu, ali nisam sreo mnogo takvih persona kao što je Rooney. Mogao bih ga jedino usporediti s Raulom. Inteligencija i strašna volja, to su njihovi ogromni plusevi.