Nogomet
1

Rooney: Iznevjerili smo Moyesa

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Napadač Manchester Uniteda Wayne Rooney istaknuo je kako je svjestan da je menadžer David Moyes pod pritiskom zbog lošeg ulaska u sezonu, ali je priznao i da su za to prvenstveno krivi igrači.

Aktuelni engleski prvaci su nakon sedam kola Premierlige tek na devetom mjestu, a dosad su upisali već tri poraza. U subotu su Crveni vragovi kao gosti svladali Sunderland s 2-1 i to nakon što su gubili, a Rooney smatra da bi taj preokret trebao poslužiti njemu i saigračima kao motiv za budućnost.

"Jasno je da je trener pod određenim pritiskom, ali mi igrači smo svjesni da smo ga iznevjerili. Moramo skupiti glave i u nastavku sezone pokazati borbu kao protiv Sunderlanda. Novi menadžer je donio novi stil igre na koji se moramo prilagoditi. Zbog njega moramo biti bolji", naglasio je 27-godišnji nogometaš.

Pohvalio je Rooney i 18-godišnjeg Adnana Januzaja koji je s dva pogotka donio Unitedu pobjedu protiv Crnih mačaka.

"On je veliki potencijal, ima sjajne sposobnosti. Odlično je da ga je menadžer gurnuo u igru, posebno zbog toga što nam se događalo u posljednjim utakmicama. Veliki je pritisak bio na nama, ali trener je vjerovao Januzaju i to mu se isplatilo. Mladić ima veliko samopouzdanje, to je sjajno za vidjeti."