Eurosport
0

Rooney igrač sezone u Premiershipu

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Web portal Eurosporta sastavio je ekipu sezone u engleskom nogometnom prvenstvu na baci ocjena koje su iz kola u kolo svojim čitateljima nudili novinari šest engleskih dnevnika, Suna, Daily Stara, Daily Mirrora, Daily Maila, Timesa i Guardiana.

Spomenuti su dnevnici nogometaše ocjenjivali u rasponu od najmanje jedinice do najveće desetke. No, stil ocjenjivanja je sličan kao i u nas, što znači da se desetka može zaraditi vrlo teško, ali isto tako i slabija ocjena od petice. Eurosport je nakon svakog kola zbrajao ocjene i na bazi prosjeka sastavljao najbolju i najlošiju ekipu kola, i isto to je, nakon zadnje runde, napravio i za cijelu sezonu.

Titulu najboljeg igrača Premiershipa ponio je napadač Manchester Uniteda Wayne Rooney s prosjekom 7.14. Pobijedio je za dlaku Chelseajevog bjelokošćanskog napadača Didiera Drogbu (7.12), koji je prvnestvo okončao kao prvi strijelac s 29 golova, tri više od Rooneyja.

Aaron Lennon (8.87) jedini je predstavnik Tottenhama u najboljoj ekipi sezone. Međutim, to je mjesto zapravo zaslužio i Velšanin Gareth Bale, koji je ostvario bolji prosjek i od Rooneyja (7.16), ali je bio za jednu utakmicu ''kratak'' od zadanog pravila da u konkurenciju ulaze igrači koji su imali minimalno 19 startova u prvenstvu.

Kao zanimljivost spomenimo da je mjesto u najlošijoj ekipi sezone zauzeo Arsenalov španski golman Manuel Almunia (5.93), a najlošiji igrač sezone po sudu šest engleskih dnevnika je Portsmouthov izraelski stoper Tal Ben Haim (5.37).

Eurosportova najbolja ekipa sezone Premiershipa:

Brad Friedel (Aston Villa) - 6.73, Glen Johnson (Liverpool) - 6.58,  Richard Dunne (Aston Villa) - 6.83,  Roger Johnson (Birmingham) - 6.78,  Ashley Cole (Chelsea) - 6.72, Aaron Lennon (Tottenham) - 6.87, David Dunn (Blackburn) - 7.03, Cesc Fabregas (Arsenal) - 6.99, Craig Bellamy (Manchester City) - 7.02, Wayne Rooney (Manchester United) - 7.14 (igrač sezone), Didier Drogba (Chelsea) - 7.12 

Najlošija ekipa sezone Premiershipa:

Manuel Almunia (Arsenal) - 5.93, Paul McShane (Hull) - 5.43, Marc Wilson (Portsmouth) - 5.43,  Tal Ben Haim (Portsmouth) - 5.37 (najlošiji igrač sezone), George McCartney (Sunderland) - 5.56,  El-Hadji Diouf (Blackburn) - 5.62,  Michael Mancienne (Wolves) - 5.73, Aaron Mokoena (Portsmouth) - 5.79,  Kieran Richardson (Sunderland) - 5.99,  Mamady Sidibe (Stoke) - 5.60,  Craig Fagan (Hull) - 5.70