Nogomet
0

Rooney: Ferguson je dokazao da nisam zatražio transfer

Totalsport
Wayne Rooney (Foto: AFP)
Wayne Rooney (Foto: AFP)
Krajem prošle sezone napadač Manchester Uniteda Wayne Rooney postao je pomalo omražena osoba kod klupskih navijača nakon što je Sir Alex Ferguson javno na svom oproštaju izjavio kako ovaj želi napustiti klub.

Legendarni škotski nogometni menadžer u svojoj je posljednjoj utakmici na Old Traffordu prije odlaska u penziju rekao kako je Rooney predao zahtjev za transferom.

Potaknulo je to lavinu medijskih nagađanja tokom ljeta i Rooney je konstantno dovođen u kontekst potencijalnog transfera, ponajviše u Chelsea, ali sjajni je napadač na kraju ipak ostao na Old Traffordu.

Ove sedmice Ferguson je pomalo izmijenio svoju priču rekavši da Rooney nije i formalno predao zahtjev za transferom, iako je želio otići, u čemu je sam napadač pronašao zadovoljštinu.

"Ja sve vrijeme nisam ništa govorio o tome, a on (Ferguson) je ispravio priču da sam predao zahtjev za transferom i dokazao da nisam, te sam mu zahvalan na tome", rekao je Rooney u kratkom intervjuu nakon utakmice Lige prvaka protiv Real Sociedada.