Nogomet
1

Rooney će se boriti protiv vanzemaljaca u Samsungovoj reklami

Klix.ba
Engleski reprezentativac i napadač Manchester Uniteda, Wayne Rooney, udružio je snage sa Samsungom kako bi pomogao u promociji uređaja iz porodice Galaxy.

Rooney je odabran za reklamu u kojoj će tim nazvan Galaxy 11, a koji čine najbolji svjetski nogometaši, odmjeriti snage s "vanzemaljcima".

Kapiten ekipe Galaxy 22 će biti Lionel Messi, a u timu će se naći golman Real Madrida Iker Casillas, zvijezda Bayerna Mario Gotze, napadač AC Milana El Shaarawy, Chelseajev nogometaš Oscar, nigerijski internacionalac Victor Moses, kineski veznjak Wu Lei, Boltonov Lee Chung-Yong i Monacov strijelac Radamel Falcao.

"Velika je čast biti u odabranom timu među najboljim nogometašima svijeta. Nadam se da ću pridonijeti svojim kvalitetom i engleskim duhom. Godina 2014. će biti veoma važna za mene kada je riječ o klupskoj i reprezentativnoj karijeri, a sada je tu i ekipa Galaxy 11", izjavio je Rooney.

Njemačka legenda Franz Beckenbauer je izabran za trenera ekipe Galaxy 11, a posljednji član tima će biti otkriven u narednih nekoliko dana.